Vriendenlegioen Curaçao

vriendenlegioen-kayak-fishing

Het vriendenlegioen Curaçao als hulptroepen tegen armoede en criminaliteit.

Alleen al op Curaçao leven ruim 25 duizend inwoners onder de armoedegrens.

Met name jongeren vormen een kwetsbare groep. Ze maken hun school niet af, vinden geen werk en belanden snel tussen wal en schip met alle gevolgen van dien. Het afglijden naar (georganiseerde criminaliteit is binnen die kwetsbare groep eerder regel dan uitzondering).

Het Vriendenlegioen Curaçao gaat hier dwars tegenin. Hulptroepen die vechten tegen armoede en criminaliteit. De bouw van een eerste  pilot ‘bottle round house’ staat in de stijgers.  Een origineel en multi functioneel rond pand gebouwd van plastic flessen dat voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Denk aan werkplaats, meeting point, vakantiewoning etc.vriendenlegioen-divers

Is er een mooiere plek op aarde te bedenken als basis voor een Vriendenlegioen. Is er een mooiere plek om je talenten te ontwikkelen?

vriendenlegioen-curacao-1